fbpx
-10.2 C
София

Pinterest набира обороти в САЩ

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Ново проучване на френската компания Semiocast сочи, че в момента броят на потребителите на американската социална мрежа Pinterest са повече от 70 милиона. От тях, 45% са нови потребители, а регистрираните през юни на 2013 г., не са от САЩ.

За да се прецени растежа и степента на интернационализацията на компанията са анализирани 70 милиона потребителски акаунта в Pinterest, 69 милиона от които са били създадени до 1 юли 2013 година. Също така, за да се определи степента на активност на потребителите в социалната мрежа са били проучени случайни 2,05 млн акаунта.

Проучването показва, че в последно време, чуждестранните потребители се присъединят активно към Pinterest, а при сегашното темпо на техния растеж, напълно е възможно да надвишат общия брой на потребителите от САЩ след 18 месеца.

Горната диаграма показва как се увеличава броя на новите потребители към услугата извън Съединените щати. Както можете да видите, през 2-рото тримесечие на 2012 г., броят на чуждестранните потребители е около една трета от членовете, които са се присъединили към Pinterest по това време. Само след една година, броят им възлиза на почти половината от общия брой на новите потребители.

Въпреки това, потребителите в САЩ все още са много по-активни, от чуждестранните, а това се показва и от следните стойности: 79% от потребителите, които през юни 2013 година са публикували съдържание, по-големият брой на харесваниятаса били от Америка.

Тези цифри са показателни, че Pinterest в момента се стреми да увеличи потребителската си база от чужбина с очакване на по-висока монетизация. Миналия месец, локализирана версия на социалната мрежа е пусната във Франция, където за популяризацията на платформата са били привлечени около 300 местни блогъри.

По-рано през май е била пусната и локализирана версия на Pinterest във Великобритания. Въпреки това, експертите от Semiotics твърдят, че тези проекти може и да не доведат до увеличаване на броя на чуждестранните потребители.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини