Pinterest подаде документи за продажба на акции в Силициевата долина

4
300

Всеки нов ден Сан Франциско отбелязва нова компания, желаеща да се присъедини към фондовата борса. Най-накрая подобен ход реши да направи и Pinterest, подавайки документи за първоначално публично предлагане. 2019-та определено ще е оживена година за всички компании, желаещи да продават акциите си.

Pinterest потвърди, че вече има над 265 милиона потребители и, уви, загуба от около 63 милиона щатски долара. Това засега не е много голям проблем, защото едновременно с това Pinterest реализира доход от над 750 милиона долара. Това е скок с цели 58 процента в сравнение с резултатите от предишната година. Компанията се надява чрез продажбата на акции да получи поне сто милиона долара. Pinterest настоява, че не бива да бъде наричана „социална мрежа“.

От тук нататък се очаква и други компании да подадат документи за IPO. Следващите претенденти в списъка са Uber, Palantir, Airbnb, Slack, Postmates и Instacart. Междувременно тези дни компаниите Lyft, Zoom и Fastly додадоха своите документи (като Zoom го направи час преди Pinterest). Всичко това не говори добре за благосъстоянието на американския град, известен с огромния брой парвенюта, кризата с недвижимите имоти и твърде голямата разлика между бедните и богатите.

Pinterest би имала определени затруднения при продажбата на своите акции, особено след скорошния скандал с кампаниите срещу задължителните ваксинации. Тогава в търсачката просто не се изпълняваха търсенията, свързани с противопоставянето на ваксинациите. Pinterest ги бе категоризирала като „вредни теми“. Ифеома Озома от компанията сподели пред Wall Street Journal: „По-добре е въобще да не обслужваме тези запитвания, отколкото да водим хората в така наречената заешка дупка…

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
OZZY
OZZY

Тя силиконовата долна е в Димитровград. Интересно какво ще прави там? Има среща с Митьо Пайнера.

djgerro
djgerro

😀 благодаря. значи,и буквата И ти се е получила. 🙂
едни пишат информация на ДНК,други на силиконов винил(нема такова нещо мислим). 🙂

303318
303318

Ріntеrеѕt пoтвъpди, чe вeчe имa нaд 265 милиoнa пoтpeбитeли
и
peaлизиpa дoxoд oт нaд 750 милиoнa дoлapa.

От потребител по 3$/година.
Как вадят като има регистрирани които не са влизали с години ?

111
111

Това е средно 3$. 9 не влизат, един дава 30 $ и хоп по 4 на човек средно