Pinterest премахна поканите и се отвори за всички потребители

0
48

Социалната мрежа за тематично съхраняване на снимки Pinterest най-после отвори регистрацията си за всички желаещи, след като в продължение на две години беше достъпна само с покани.

Вече всеки желаещ може да си направи профил в набиращия популярност сайт. Регистрацията е бърза и лесна, и може да се направи както с електронен адрес, така и с профил в Twitter или Facebook.

По този начин социалната мрежа разчита да увеличи значително броя на потребителите си, след като вече привлече рискова инвестиция в размер на 100 млн. щ. долара, включително от японската компания за онлайн търговия Rakuten.

Припомняме, че сайтът достигна 10 милиона уникални месечни потребители само в САЩ през февруари, а през април той отчете 107 милиона месечни посещения, което го постави на трето място сред социалните медии, след Facebook и Twitter.

Годишният ръст на потребителите на компанията към май 2012 г., по данни на comScore е бил 4377 процента. Остава да видим, дали тя ще открие своя устойчив модел за развитие, или скоро ще се влее в редиците на успешните стартъпи, придобити от големите играчи в сектора за сума, близка или надвишаваща 1 милиард.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари