Pixar нарекоха главната си сграда „Стив Джобс“

0
18

В памет на Стив Джобс бяха издигнати паметници и разработени какви ли не други продукти с неговия лик. Сега към този списък може да бъде добавена и сграда. Филмовото студио Pixar нарече основната си сграда в Емъривил „Стив Джобс“ в памет на човека, изиграл ключова роля в тяхното оформяне като една от водещите компании в Холивуд.

В средата на 80-те компанията изживяваше тежки времена под ръководството на известния режисьор Джордж Лукас. Точно тогава Стив Джобс, който по същото време беше отстранен от Apple, плати на Лукас $5 милиона за правата върху технологията на Pixar. В последствие, той започна да инвестира все повече и повече в компанията, докато накрая я закупи цялата.

Накрая, той стана председател на борда на Pixar, а малко по-късно и Главен изпълнителен директор. По това време студиото направи и първия си хит – филма „Играта на играчките“ – който буквално ги изстреля в холивудския небосклон и върна Джобс в светлината на прожекторите. Той остана в Pixar чак до 2006 година, когато го продаде на Disney за $7,4 милиарда.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари