Playboy мечтае да създаде клуб за развлечения в околоземна орбита

0
40

Playboy мечтае за собствена космическа станция, която да се превърне в международна дестинация за забавление. В последния брой на популярното мъжко списание бе публикуван материал за „космическия клуб Playboy“ – проект, представляващ нещо средно между Международната космическа станция и кораба от „2001: Космическа Одисея“, адаптиран за забавление и отдих. От Playboy съобщиха, че над проекта „МКС за възрастни“ са работили съвместно с частната космическа компания Virgin Galactic.

В проекта за космическата станция Playboy се предвиждат „дискотека в безтегловност“, космически ресторант, в който ще се сервира специална храна, както и казино с рулетки, разработени за микрогравитация. Списанието пише, че над проекта за научно-фантастичната станция са работили художникът Томас Тенери, главният дизайнер на Virgin Galactic Адам Уелс и инженерите на Virgin.

„С наближаването на ерата на частните космически полети възможността за поява в околоземна орбита на Playboy Club става все по-реална. Подобен проект би могъл да се превърне в уникално място за междугалактически развлечения. Една такава станция може да стане в буквалния смисъл на думата небе в небето, където пътешествениците да могат да реализират най-смелите си мечти. Гостите на космическия преден пост ще могат с пълно право да кажат, че са присъствали на неземна вечеря“, пише Джими Джелинек, главен редактор на Playboy.

Компанията Virgin Galactic е основана от британския милиардер Ричард Брансън, който вече в продължение на няколко години води проект за разработване на решения за комерсиални суборбитални полети. Във Virgin Galactic бе създаден космическият самолет SpaceShipTwo, билетите за който се продават за 200 000 долара. Тестовият полет на SpaceShipTwo ще се проведе още през тази година.

Що се отнася до клубовете Playboy, за първи път идеята за тях бе разработена през 60-те години на миналия век от основателя на списанието Хю Хефнър. Досега всички клубове на Playboy бяха разположени само на Земята.

„Станцията Playboy Club представлява космически проект на околоземна орбита. Тя бе замислена като обект, кръжащ около Земята, но ако в бъдеще човек би могъл на такава станция да се отправи и към други планети, то защо не?“, пише Джейсън Харпър, журналист в Playboy.

Във фантазията на Playboy космическият клуб представлява обект с пръстеновидна форма с ресторант в центъра и дискотеки по периметъра. Според замисъла на Playboy повърхността на цялата станция трябва да бъде осеяна с прозорци, за да могат посетителите от всеки ъгъл да наблюдават Земята и нейната атмосфера. В зоната на дискотеките няма да има прозорци, а там ще бъдат разположени специални помещения за „танци в безтегловност“, както и специална космическа бар-зона, където ще се предлагат „неземни напитки“.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари