6.7 C
София

Points – уличен знак с интернет

Най-четени

До няколко десетилетия може би ще живеем в свят, в който всеки предмет ще може да се свърже с интернет. Дори в момента можем да изброим десетки продукти, които в последните години са се сдобили с непривични иначе за тях интернет възможности. Поредната стъпка в тази посока е разработването на улични знаци, които могат да се свържат към глобалната мрежа.

Иновативният проект носи името Points и е дело на базираната в Ню Йорк дизайнерска компания Breakfast. Едноименният им уличен знак черпи данни от социалните медии и завърта табелите си на 360 градуса, за да се спре на посоката, в която трябва да вървим, за да стигнем до определена локация или събитие.

На пръв поглед Points прилича на типичен знак, който можем да видим по улиците на някоя англоезична държава като Великобритания, например. По него има общо три табели. В основата му има меню, в което човекът, застанал до него, може да си избере интересно събитие, което да посети. След като направи избора си, Points се завърта, така че да му покаже правилната посока.

Независимо къде е инсталирана, Points би трябвало да дава конкретна и уместна информация. Интелигентният знак, също така, може да бъде програмиран, за да черпи информация и от избрани от управниците на съответното населено място източници.

Points е висок 2,7 метра, а отделните табели – по 0,9 метра всяка. Breakfast в момента предлагат знаците на организаторите на различни събития, в случай, разбира се, че имат необходимите за инсталирането им условия.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини