fbpx
15.7 C
София

PornHub въвежда нови ограничения за качването и свалянето на съдържание

Най-четени

Pornhub направи значителни промени в политиките си за съдържание, след като доклад на New York Times от преди няколко дни подробно описа щетите, които причиняват някои недобросъвестни клипове, публикувани в платформата, в които често участват непълнолетни момичета.

В изявление от днес Pornhub обяви нов набор от политики, насочени за изолиране на недобросъвестните видеоклипове извън сайта. Най-важното е, че платформата вече няма да приема качване на видеоклипове от неидентифицирани потребители – значителна промяна за компания, която е изградила своята платформа на база на непрофесионалното съдържание. В краткосрочен това ще доведе до ограничаване на качванията от партньори за съдържание и членове на програмата за модели на платформата, въпреки че Pornhub планира да въведе по-широк процес за проверка на редовните потребители през 2021 г.

След като бъде качено едно съдържание, Pornhub ще блокира изцяло възможностите за изтегляне на съдържание, като вече няма да позволява на потребителите да експортират съдържание от сайта извън платената част на Pornhub, където съдържанието се качва чрез проверената система на компанията.

PornHub също така се ангажира да увеличи модерирането на съдържанието, което в момента е качено в платформата, чрез новосъздадения „Red Team“, посветен на „проактивното почистване на вече каченото съдържание от потенциални нарушения и идентифициране на грешки в процеса на модериране“. Компанията също така се ангажира да публикува първия си доклад за прозрачност през 2021 г., описвайки подробно резултатите от изминалата година.

В своето изявление Pornhub казва, че одитът ще бъде базиран на независим преглед, стартиран през април, целящ да премахне цялото незаконно съдържание от платформата. Ходът обаче идва само четири дни след публикуването на обезпокоителния доклад на New York Times от Никълъс Кристоф, който предизвика значителна реакция срещу компанията и нейните практики. Докладът подчерта, че в много от видеоклиповете се появяват редица млади момичета, които често са непълнолетни, и са публикувани без тяхното съгласие. Дори след като проблемните видеоклипове са били маркирани и премахнати, изтеглените копия продължават да циркулират, като често имат сериозни и тревожни последици за личността на включените момичета.

След статията на Кристоф бизнес партньорите на Pornhub са се сблъскали със значителен натиск да прекъснат връзките си с платформа – в това число и доставчици на платежни услуги като Visa и Mastercard.

Доун Хоукинс, старши вицепрезидент и изпълнителен директор на Националния център по сексуална експлоатация на САЩ, откровено призова за прекратяване на дейността на Pornhub. „Компании като Visa и MasterCard, които си партнират с Pornhub, също печелят от изнасилванията на деца“, заяви Хокинс в изявление след публикуването на статията.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини