fbpx
8.6 C
София

Pornhub е с нов собственик

Компанията зад сайта MindGeek се сблъсква с постоянни проблеми, свързани с обработката на плащания и незаконни видеоклипове

Най-четени

Канадска компания за частни капиталови инвестиции придоби MindGeek – компанията, която стои зад Pornhub, YouPorn и други големи сайтове за възрастни. Financial Times съобщи, че новосъздадената Ethical Capital Partners е придобила MindGeek за неразкрита сума и че тя ще продължи да функционира под ръководството на неидентифицирана група от настоящи ръководители заедно с управленския екип на ECP, който включва „юристи и бивши инвеститори в канабис“. ECP също потвърди новината на своя сайт.

MindGeek е огромна, но проблемна компания. Тя е собственик на някои от сайтовете с най-голям трафик в интернет, но също така се сблъсква с постоянни критики, че не е успяла да попречи на потребителите да качват или гледат незаконни видеоклипове, включително материали със сексуално насилие над деца. Дългогодишните й проблеми с модерирането достигнаха критична точка през 2020 година, когато Visa и Mastercard прекратиха обслужването на Pornhub, което я накара да премахне повечето си видеоклипове и да изгради задължителна система за проверка на възрастта на актьорите в клиповете.

Докато MindGeek възстанови платежните услуги на Pornhub, платежните системи продължиха да отказват достъп до рекламната ѝ мрежа TrafficJunky, след като калифорнийски съд заяви, че Visa потенциално може да бъде подведена под отговорност за това, че е помогнала на MindGeek да „монетизира детско порно“. Правните предизвикателства срещу сайта продължават и той може да бъде подложен на допълнителен натиск, тъй като американските законодатели се стремят да отслабят защитата на отговорността на уебсайтовете съгласно раздел 230. Главният изпълнителен директор и оперативният директор на MindGeek, Ферас Антун и Дейвид Тасило, се оттеглиха в средата на миналата година. Всичко това води до поредица от предизвикателства, които надхвърлят дори базовите трудности при управлението на такава голяма уеб платформа през 2023 година.

Какво точно представлява Ethical Capital Partners, инвестиционната компания, която се появи точно навреме, за да извърши тази сделка? Нейният председател Роко Мелиамбро има корени в канабисовата индустрия на Канада, заедно с колегата си Чък Рифичи, който също така случайно е водил преговори за закупуване на Pornhub и други части на MindGeek преди две години, според доклад от 2021 година на The Globe and Mail.

Компанията на Рифичи Bruinen Investments, която също се появи от нищото преди потенциалната сделка за Pornhub, също се позоваваше на етиката – нейният уебсайт обещаваше да постави „етиката на първо място, за да осигури безопасни, законни и положителни онлайн преживявания за възрастни“. Както в Bruinen, така и в Ethical Capital Partners участват също адвокат по наказателноправни въпроси на име Фади Мансур, както и Дерек Огдън, бивш директор на отдела за борба с наркотиците и организираната престъпност в Кралската канадска конна полиция, и Сара Бейн, консултант по комуникации.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини