Facebook официално потвърди, че устройството за дома Portal все пак ще събира личните данни на своите потребителите. Новината обори и първоначалните сведения, че всъщност смарт устройството няма да складира информацията на потребителите.

Само преди седмица в интервю за Recorde Дейв Кауфман, който е начело на маркетинговия отдел на Facebook за Portal, заяви, че устройството няма да събира поверителни данни от потребителите. Кауфман бе категоричен, че Portal няма да пази информацяита от използвани приложения, проведени разговори и т.н и че не планира да я доставя към рекламодатели.

Всъщност обаче се оказва, че не е така. От Facebook дори са потърсили Recorde, за да „уточнят” какво точно е имал предвид Кауфман. От социалната мрежа са побързали да уточнят, че все пак поверителната информация ще бъде използвана и ще достига до рекламодатели.

Ето и пълното съобщение на компанията:

„Гласовото обаждане в Portal се базира на инфраструктурата на Messenger. Така че, когато се обадите чрез Portal, събираме същия тип информация. Може да ипозлваме тези данни, за да ви предлагаме по-добри реклами сред другите приложения, които ползвате. Остава информация и за обмена на данни, използването на апликации и  т.н.”

В допълнителен разговор от Facebook са уточнили, че всъщност Кауфман е имал друго предвид. „Той по-скоро е искал да каже, че нямаме намерение да използваме тези данни. Не че не можем”, уточняват от социалната мрежа.

Експертите вече определиха случката като поредния кошмар за Facebook. Соиалната мрежа упорито опитва да си върне доверието на аудиторията, но подобни публични спорове определено не вършат тази работа.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Мартин
Мартин
3 години

Най-добрата реклама, е никаквата! 😀