Миналата есен се появи информация, че Microsoft подготвя грандиозна промяна в дизайна на своята нова операционна система Windows 10. Новият дизайн носи кодовото име Project Neon.

В последната компилация на Windows 10 се появиха някои от елементите на новия дизайн, които могат да се видят в приложението Groove Music. Project Neon не променя целия интерфейс на операционната система, а само някои ключови компоненти и елементи. Project NEON се фокусира върху опростяване логиката на действията, върху плавните анимации и размития заден фон. The Verge доста точно определи промените като съчетание на Windows 7 Aero Glass интерфейса и анимационните ефекти от Windows Phone 8/7.

Microsoft показа новият ефект Acrylic, който размива изображенията на заден фон, на страничните панели и другите компоненти на интерфейса. Acrylic има три различни ефекта – Side-Nav Acrylic, Background Acrylic и n-App Acrylic.

Нов момент са и така наречените „свързани анимации“ (Connected Animations) – така например, при превъртане надолу, изображението на изпълнителя в Microsoft Groove Music автоматично се намалява и текстовото описание се скрива. При приключване на скролирането, изображението отново става голямо и описанието на изпълнителя се възстановява.

Project NEON е фокусиран върху взаимодействието с 3D и HoloLens, върху плавните и красиви анимации, върху задния фон, който не отвлича вниманието на потребителя.

Очаква се Project Neon да бъде интегриран в ОС Windows 10 с излизането на голямото обновяване Redstone 2 (Creators Update), което очакваме тази есен.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
22 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари