Project Reunion: Microsoft обединява десктоп и UWP приложенията в единни Windows 10 приложения

3
750

През последните няколко години Microsoft работи върху сближаването на win32 приложенията и Universal Windows Platform (UWP). Сега всичките тези усилия получиха официалното наименование Project Reunion. Корпорацията вече нарича традиционните десктоп програми и UWP просто „Windows приложения“.

Софтуерният гигант разясни, че идеята на Project Reunion е да даде възможност на разработчиците да създават Windows приложения, които да работят на всички устройства. Според този замисъл сега разработчиците не е необходимо да избират между win32 и UWP, понеже съответните API са унифицирани и са отделени от операционната система. Обновяването на съществуващите API и новия API ще работят на по-ниско ниво в ОС Windows. Сега съществуващите приложения могат да бъдат само модернизирани, без да се налага тяхното пренаписване. А благодарение на новите възможности разработчиците могат да създават единни програми, които ще използват всички възможности и преимущества на Windows 10, без да се тревожат за съвместимостта с по-старите версии на операционната система на Microsoft.

По-голямата част на Project Reunion е WinUI 3 – структура на потребителския интерфейс, който може да се мащабира на различните устройства. Microsoft представи и предварителната версия на WebView2, която дава възможност на разработчиците да вграждат WebView обекти на базата на Chromium в своите приложения. WebView2 ще бъде напълно отделен от Windows и разработчиците ще могат да използват цялата уеб функционалност без да зависят от конкретнта версия на операционната система.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари