fbpx
6.8 C
София

Project Reunion: Microsoft обединява десктоп и UWP приложенията в единни Windows 10 приложения

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

През последните няколко години Microsoft работи върху сближаването на win32 приложенията и Universal Windows Platform (UWP). Сега всичките тези усилия получиха официалното наименование Project Reunion. Корпорацията вече нарича традиционните десктоп програми и UWP просто „Windows приложения“.

Софтуерният гигант разясни, че идеята на Project Reunion е да даде възможност на разработчиците да създават Windows приложения, които да работят на всички устройства. Според този замисъл сега разработчиците не е необходимо да избират между win32 и UWP, понеже съответните API са унифицирани и са отделени от операционната система. Обновяването на съществуващите API и новия API ще работят на по-ниско ниво в ОС Windows. Сега съществуващите приложения могат да бъдат само модернизирани, без да се налага тяхното пренаписване. А благодарение на новите възможности разработчиците могат да създават единни програми, които ще използват всички възможности и преимущества на Windows 10, без да се тревожат за съвместимостта с по-старите версии на операционната система на Microsoft.

По-голямата част на Project Reunion е WinUI 3 – структура на потребителския интерфейс, който може да се мащабира на различните устройства. Microsoft представи и предварителната версия на WebView2, която дава възможност на разработчиците да вграждат WebView обекти на базата на Chromium в своите приложения. WebView2 ще бъде напълно отделен от Windows и разработчиците ще могат да използват цялата уеб функционалност без да зависят от конкретнта версия на операционната система.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Кокошка
Кокошка
1 година

Това е любопитно. Сега ако си раздвижат магазина, цена няма да имат, ама като гледам как са го зарязали…

TNT
TNT
1 година

според мен целят да прецакат старите приложения, за да могат да направят така че всички потребители да зависят от „новите“ уж универсални приложения за да могат да ги продават като услуга.
а не както в старите версии на бозата – инсталираш един път и приложението си е твое и го ползваш когато и както искаш.

win phone manqk
win phone manqk
1 година

И всички тези новонаписани приложения ще работят и на Windows Phone ли ? Ако е така ще бъде мечтано възраждане на системата.

Нови ревюта

Подобни новини