Доставчикът на защитени електронни пощенски услуги и VPN комуникация ProtonMail обяви, че от тази седмица ще почне по подразбиране да блокира т.нар. „проследяващи пиксели“ и ще крие IP адреса на своите потребители. От компания коментират, че близо 40% от изпращаните и получаваните днес писма биват следени и това се увеличава с всяка изминала година. Един от новите и най-разпространени начини за това е чрез вграждането на тези проследяващи пиксели, най-често в новинарски бюлетини и рекламни съобщения. Те записват дейности на потребителя, като кога и колко пъти той е отворил дадено съобщение, информация за местоположението и IP адреса му.

„Днес, ние сме щастливи да ви съобщим, че въвеждаме разширена защита срещу проследяване – характеристика, която ще достави допълнителен слой на защита към вашата пощенска кутия. Вече ще може да четете писма без рекламните агенции да ви гледат, изграждат профил за вас или да ви доставят реклама на основата на това, което правите в пощата си“, обяснява Лидия Панг от ProtonMail в блога на услугата. „По подразбиране, ProtonMail вече пази вашата поверителност, като блокира проследяващите пиксели и така пречи на изпращащия да ви следи чрез пощата ви. Скриването на вашия IP адрес от външни страни пък прави вашето местоположение скрито. С тази допълнителна защита, вие ще може да продължите да използвате вашия ProtonMail адрес, за да се абонирате за новинарски бюлетини и да се регистрирате за различни онлайн услуги навсякъде, докато се наслаждавате на едно по-добро и по-поверително имейл изживяване“.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари