Интелигентните обувки може да звучат като скорошна иновация, но всъщност те не са нещо ново – RS-Computer на Puma следяха всяка ваша крачка още през 1986 г., много преди технологията за носене да се превърне в гореща тенденция. И Puma иска да ви припомни за този факт.

Компанията пуска отново обувките в познатите цветове и характерната издута пета, но този път оборудвани с напълно модерна технология за фитнес проследяване. Обувката използва акселерометър с три оси за измерване изгарянето на калории, разстоянието и броя на стъпките. И вместо да включите кабел, за да синхронизирате до 30 дни данни за активността си с остарял Apple II или Commodore 64, вече ще използвате Bluetooth, за да прехвърлите информацията в приложение за Android или iOS. Кабел ще ви е необходим все пак, но този път чрез USB за зареждане на литиево-полимерната батерия на обувката.

Тогава маратонките не се харчеха много и затова не е изненадващо, че не се очаква масово производство на обувката и този път. Но пък ограничените количества са гаранция за ексклузивността на продукта, така че неговата стойност със сигурност ще расте занапред.

На 13 декември Puma ще пусне на пазара само 86 чифта чрез своя уебсайт и в избрани магазини в Берлин, Лондон и Токио.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
the professorне кашлятРадо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Радо
Радо

А кашлят ли когато чорапите трябва да се сменят?

не кашлят
не кашлят

Ама ако се опиташ да ги обуеш с мръсни чорапи, пишат на стената ти във фейса, че ти миришат краката 😀

the professor
the professor

и защо не са направили мара и тонка да се зареждат от движението, ами през USB?