Компанията Qtum Foundation счита, че обслужването на блокчейн-мрежата е доста скъпо, но ако необходимите изчислителни мощности бъдат изведени в орбита, става възможна икономията на много електроенергия и пари.

Qtum счита, че бъдещето е в космическия добив на криптовалута и вече започна разработването на специални платформи, които могат ефективно да работят в космоса.

Консумацията на електрическа енергия в биткойн-мрежата непрекъснато се увеличава, а с това нарастват и паричните разходи. За да бъде намалени разходите, Qtum Foundation обедини усилия с компанията SpaceChain, като двете компании съвместно ще разработват и извеждат в орбита свръхмалки сателити с тегло само няколко килограма.

Малките сателити ще имат кубична форма и ще бъдат оборудвани с микрокомпютрите Raspberry Pi, работещи със софтуера на Qtum. Тези малки цифрови ферми ще генерират криптовалута в орбита, използвайки PoS алгоритъма за мрежови майнинг.

Добивът на криптовалута в космоса не само ще икономиса електрическа енергия, но и ще даде възможност за използване съвсем евтина компютърна електроника, вместо скъпо специализирано оборудване.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари