Qualcomm отново инвестира в съвместния с Китай сървърен бизнес

0
21

Американският производител на мобилни процесори Qualcomm отново ще инвестира в китайската полупроводникова компания Guizhou Huaxintong Semiconductor Technology, според изданието China Daily.

Guizhou Huaxintong Semiconductor Technology е създадена през 2016 г. от Qualcomm, съвместно с правителствената провинция Гуейджоу, занимаваща се с разработка на чипове за сървъри, използващи технологии на американския разработчик. Микрочиповете ще се доставят по индивидуални поръчки предимно за китайския пазар.

Първоначално в Guizhou Huaxintong Semiconductor Technology са инвестирани 1,85 млрд. юана. Сега Qualcomm инвестира още 1 млрд. юана (около 144,7 милиона долара), в резултат на което общият размер на инвестициите в китайската компания достигна 2,85 милиарда юана (около 412,3 милиона долара).

Сделката не се е променила и съотношението на дяловете на собствениците на Guizhou Huaxintong Semiconductor Technology е 45% от акциите принадлежат на Qualcomm, а останалата част – на правителството на провинцията Гуейджоу.

Очаква се, че Guizhou Huaxintong Semiconductor Technology ще започне доставките на сървърни чипове в средата на 2018 година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари