Qualcomm сключи договор за съвместна работа с Allwinner

0
21

Американският производител на мобилни процесори Qualcomm сключи договор за съвместна работа с китайската компания Allwinner, като по този начин разчита на нейната помощ за увеличаване продажбите на евтини таблети. В рамките на постигнатото споразумение Allwinner ще стимулира използването на процесорите Qualcomm Snapdragon 410 и 210 с поддръжката на съвременните 4G LTE мобилни мрежи в бюджетните таблети. Самата Allwinner произвежда предимно чипове с поддръжката единствено на Wi-Fi комуникации за таблети с цена не по-висока от 200 американски долара.

 

Сделката ще помогне на Qualcomm да увеличи своя пазарен дял в Китай, където през последните години има сериозни проблеми. Така например, през месец февруари тази година, компанията заплати глоба в размер на $795 милиона, наложена от антимонополните власти.

Броят на таблетите с поддръжката на LTE непрекъснато расте и сделката ще позволи на Allwinner да допълни своето процесорно портфолио с нова фамилия чипове.

Не за пръв път американски компании сключват подобни сделки с китайски производители. Неотдавна Intel подписа подобен договор с Rockchip за внедряване и разпространение на процесорите SoFIA Atom x3 с х86 архитектура в бюджетните смартфони и таблети. А HP миналия месец създаде съвместно предприятие с Tsinghua Holdings, което ще предлага на пазара сървъри и запаметяващи устройства.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари