Qualcomm постепенно навлиза на пазара за компютърни процесори. Според последни информации компанията дори готви първия си изцяло PC процесор, носещ името Snapdragon 1000.

Неотдавна Qualcomm навлезе на пазара за компютърни чипове със Snapdragon 850. Процесорът обаче беше просто по-бърза версия на Snapdragon 845, който поначало е създаден за смартфони.

Ситуацията със Snapdragon 1000 обаче изглежда ще е различна. От Германия идва информация, че процесорът ще е много по голям (20мм х 15мм) и ще използва 12W мощност. Далеч повече от нужното за чип на смартфон.

Очаква се Snapdragon 1000 да е с ARM Cortex-A76 архитектура от следващо поколение. Самият процесор би трябвало да е с 35% по-бърз и да поддържа до 16GB RAM.

Все още няма информация официално от компанията във връзка с продукта. По непотвърдени данни идеята на Qualcomm ще бъда да се конкурира с Intel на PC пазара.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ubuntu Mate
Ubuntu Mate

Защо не…въпроса е в цената.

аз sy
аз sy

С 16 ГБ рам за каква конкуренция говорим ? Ако не е изключителено евтин такъв процесор няма шанс на РС пазара.

Иван
Иван

Това са сървърни чипове предназначени за оборудването в дейта-центровете. Нужни са им производителни, но с ниска консумация чипове. Cavium вече имат ARM сървъри с тях, даже и суперкомпютър се проектира сега с ThunderX2 CPU-то им.