fbpx
19.8 C
София

RadioGPT: Първата в света радиостанция с изкуствен интелект вече е тук

Най-четени

Ако чатбот с изкуствен интелект може да пише есета и да отговаря на сложни въпроси, защо да не управлява радиостанция? Това е въпросът, който поставя медийната компания Futuri в Кливланд, Охайо.

„Futuri прави революционни промени в аудио индустрията с пускането на RadioGPT – първото в света решение за локализирано аудио съдържание, управлявано от изкуствен интелект“, пише компанията в прессъобщение.

„RadioGPT съчетава силата на технологията GPT-3 с ИИ целева система за откриване на истории и социално съдържание на Futuri, Topic Pulse, както и ИИ гласова технология, за да осигури несравнимо радио изживяване на всеки пазар във всеки формат“.

Как работи?

RadioGPT сканира Facebook, Twitter, Instagram и още над 250 хиляди други източника на новини и информация, за да идентифицира кои теми са актуални в момента.

След това използва технологията GPT-3, за да се създаде „сценарий“, който да се използва в ефир, а всичко от него ще бъде прочетено от гласове, задвижвани от изкуствен интелект. Радиостанциите получават избор от ИИ гласове за предаване с един, двама или трима водещи. Системата с изкуствен интелект дори може да бъде обучена да звучи като гласовете на вече съществуващи личности.

„Като ранни иноватори на изкуствения интелект в радиопредаването, съвсем естествено е да внесем невероятната сила на технологията GPT-3, съчетана с новаторска технология като TopicPulse в радиото“, казва изпълнителният директор на Futuri, Даниел Анстандиг.

„Възможността за радио- и телевизионните оператори да използват RadioGPT, за да локализират ефирното си съдържание, отваря ресурси за тях, за да се усъвършенстват по нови и различни начини. С RadioGPT възможностите са безкрайни. Чрез RadioGPT всяка радиостанция може да предава на живо без затруднения“.

Публикации в социалните мрежи, блогове и друго съдържание

Програмата може да генерира и публикации за социални мрежи, блог постове и друго съдържание за различни дигитални платформи, свързано с това, което се излъчва в ефир. Това позволява на радиостанциите след излъчване на радио съдържание, същата информация да бъде веднага публикувана без да се налага човек да управлява този процес.

Партньори на Futuri RadioGPT са Alpha Media в САЩ и Roger Sports & Media в Канада.

„В Alpha Media винаги търсим иновативни начини да ангажираме аудиторията си. Ето защо ние сме част от проекта RadioGPT на Futuri”, казва Фил Бекер, изпълнителен вицепрезидент на Alpha Media.

„С най-модерните езикови технологии за създаване на съдържание на RadioGPT можем да предоставим локализирано и иновативно аудио преживяване в реално време. Всъщност, толкова много вярвам в изкуствения интелект, че накарах системата да напише това вместо мен“, допълва Бекер.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини