Radionomy потвърдиха купуването на Winamp

3
59

В самото начало на годината в Мрежата се появи слух, че AOL са продали Winamp на Radionomy. Днес от компанията за стрийминг на музика официално потвърдиха, че са закупили плейъра. Radionomy споделиха, също така, че са закупили и софтуера за стрийминг Shoutcast.

От компанията не споделиха за каква сума са се споразумели с AOL. Според различни източници, тя е в порядъка на $5 – $10 милиона, но не можем да бъдем сигурни.

По-важното за нас, всъщност, е какво ще правят Radionomy с Winamp отсега нататък. Феновете на плейъра могат да са спокойни – от компанията изглежда имат доста големи планове. Намерението им е да направят Winamp универсален плейър, който да работи еднакво добре в настолни, мобилни и автомобилни платформи и във всякакъв тип устройства, които имат достъп до Мрежата. В момента 17-годишният плейър е съвместим само с Windows, OS X и Android.

Като част от Radionomy, Winamp ще има на разположение около 60 хиляди интернет радио станции. Що се отнася до Shoutcast, тяхното присъединяване касае най-вече потребителите в САЩ, но струва си да отбележим, че благодарение на тях Radionomy вече поддържат стрийминг на половината от интернет радио станциите по целия свят.
 
0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари