Японският гигант в електронната търговия Rakuten даде старт на своето криптотържище в началото на тази седмица, след като планове за това бяха обявени още през февруари, предава Cointelegraph.

Борсата ще се управлява от подразделение на компанията с името Rakuten Wallet Inc. и нейните операции в началото се концентрират около създаденото за осъществяването на транзакции мобилно приложение. Първоначално клиентите на борсата ще имат възможността да работят с три основни криптовалути: биткойн, Ethereum и Bitcoin Cash. В момента за достъп до борсата на Rakkuten ще се използва мобилното приложение за Android, а през септември ще излезе и негова версия за iOS.

Съобщава се също така, че авоарите на клиентите на борсата ще се съхраняват отделно от тези на Rakuten. Самите криптоактиви ще бъдат съхранявани в „студени“ портфейли с поддръжка на частни ключове, използващи мултисигнатурни схеми. С оглед на сигурността, компанията изисква от ползващите услугите на борсата да използват за всички транзакции, за вписване в приложението, за изтеглянето на пари и активи, двуфакторна автентикация.

В официалното съобщение, излязло по повод старта на криптоборсата, компанията уточнява, че тези, които разполагат със сметка в Rakuten Bank ще бъдат улеснени в откриването на портфейл в нея, а понастоящем тези без такава, няма да могат да ползват услугата. Дали Rakuten ще позволи в някакъв момент в бъдещето и тези без сметка в банката им да ползват борсата, не е известно. Компанията има 1.3 милиарда клиента по цял свят, което е сериозен довод за успеха на криптоборсата.

В началото на оперирането на услугата всички осъществявани транзакции ще са без такса за осъществяването им. „За в бъдеще,Rakuten Wallet цели разширяването на линията от свои услуги, за да предостави на своите клиенти защитени и удобни транзакционни дейности“, споделят от компанията.

Настоящата инициатива на Rakuten не е навлизане в непознати води за компанията. Тя е една от първите, които започват да приемат разплащания в биткойн през 2015, като през 2016 придобиха и компанията, занимаваща се с криптовалутни услуги Bitnet Technologies.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за