RapidShare пуска конкурент на Dropbox

0
37

Добре познатият сайт за споделяне на файлове на RapidShare представи ново „облачно“ решение за съхранение на данни и синхронизация. Новата услуга е получила името RapidDrive. Тя е пряк конкурент на Dropbox и SugarSync, напълно се интегрира с локалната файлова система на клиентския компютър и предоставя хранилище, което може автоматично да се синхронизира и с отдалечени сървъри. Както отбеляза главният изпълнителен директор на RapidShare Александра Цвингли, услугата RapidDrive включва инструменти за създаване на тясна интеграция между мрежовото хранилище и компютъра, което опростява управлението на файловете. Засега услугата поддържа само операционните системи Windows XP, Windows Vista и Windows 7 и е достъпна изключително за собствениците на платения абонамент RapidPro.

Технологията RapidDrive ще се превърне във важно допълнение към сайта RapidShare, който се използва от мнозина за служебни цели. Новата услуга на RapidShare се интегрира тясно с Windows, акаунтите се виждат в структурата на папките на операционната система като отделни дискове, като могат да бъдат управлявани директно чрез Windows Explorer, а изтеглянето или качването на файлове се осъществява чрез функцията drag and drop в графичния интерфейс. Целта на RapidDrive е да направи съхранението в „облака“ и синхронизацията още по-удобни, като позволява запазване на нужните документи директно от приложенията, с помощта на които потребителят работи с тях.

Услугата RapidDrive в бета версия вече е достъпна за абонатите на RapidPro. Търговският старт на новата услуга е планиран за септември 2012 г. В бъдеще компанията възнамерява да пусне клиентско приложение и за други платформи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари