Reddit, наричан още „началната страница на Интернет“ вече предлага двуфакторна защита при вписване, предава Греъм Клули от страниците на блога на Tripwire.

Социалната мрежа ще предостави полезната услуга за всички свои потребители. Сайтът има вече и помощна страница за използването на 2FA защитата, която ще ви помогне с обезпечаването на регистрацията ви. За да я включите трябва да се впишете на десктоп машината си, да отидете в настройките на акаунта си и да навигирате до полето за потребителско име и парола. За разлика от някои други услуги, тук се изисква автентикационно приложение на мобилния ви телефон (Google Authenticator, Authy), поддържащо Time-based One-Time Password (TOTP)протокола. Пред вас ще се представи баркод, който ще трябва да сканирате с приложението и камерата на телефона ви, след което всичко е готово. Използването на специално приложение вместо изпращане на SMS с код е лесно обяснимо. Ако смартфона ви е компрометиран, то е много вероятно SMS комуникацията ви да бъде пресичана, което е често срещано при мобилните зловредни програми. Специалното приложение ви предпазва именно от подобни случаи.

Във време, в което Мрежата е пълна с хакери и зловреден код, допълнителната защита на вашите регистрации е нещо много важно. Освен, че могат да ви откраднат банковата регистрация по-лесно, превземането на акаунта ви в социална мрежа или форум може да има последствия не само за вас, но и за вашите познати, които ви имат доверие. Разбиването на електронната ви поща също може да има опустошителен ефект за вас и даже за вашия бизнес, за това налагането на 2FA защита за важните ви сайтове е много важна. Наскоро от Google представиха статистика, че едва 10% от потребителите на GMail използват допълнителна защита на регистрациите си.

А вие включвате ли допълнителна защита на вашите регистрации? Може да споделите в коментарната секция.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари