Прототипът изглежда като дизайнерска фантазия. Изглежда че бъдещето ще настъпи скоро, понеже Renault счита, че този автомобил ще стане актуален през 2022 година.

По време на автомобилното изложение Geneva Motor Show, популярният производител Renault показа концептуалния модел на бъдещо такси. Това е EZ-GO, външният вид на който изглежда обединява представите на дизайнерите от целия свят относно бъдещите автомобили.

Renault EZ-GO е безпилотен автомобил от четвърто ниво. С други думи, той може самостоятелно да се престроява, да завива на кръстовищата и да спазва дистанция. Използва се електрически двигател. Корпусът на този електромобил е обсипан с огледални повърхности за да се осигури повече информация за различните сензори.

Според замисъла на разработчиците, Renault EZ-GO ще се използва като такси. Очаква се цената на пътуването да е по-висока от тази на автобуса, но по-ниска от цените на Uber. В автомобила могат да пътуват до 6 души, а скоростта на Renault EZ-GO е ограничена до 50 км/ч. Предвижда се при възникнало ПТП, новият електромобил да заобиколи произшествието, а ако не може, управлението ще се поеме отдалечено от дежурен диспечер.

Renault заяви, че първият екземпляр от новия електромобил ще бъде представен през 2022 година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари