Research in Motion с планове за таблет

0
14

Явно и от RIM подготвят таблет

Съвсем наскоро стана ясно, че азиатският производител на touch екрани Hon Mai са получили поръчка за неопределен брой 8.9-инчови touchscreen дисплеи. Източникът на информацията е анонимен, но в интернет се появи съобщение, което потвърждава информацията.

От тук става ясно, че дисплеите ще се използват от RIM за създаването на 8.9-инчови таблет устройства, които ще включват в себе си Wi-Fi модул и 3.5G модем. Освен това ще бъде възможно синхронизирането между новото устройство и BlackBerry мобилни устройства. В съобщението се казва, че същите екрани са били доставяни и на Amazon за разработката на устройствата Kindle.

Според информацията в съобщението, устройствата на RIM ще бъдат готови за продажба в края на третото тримесечие на 2010 година или в началото на четвъртото тримесечие на същата година.

Освен това, днес стана ясно, че Research In Motion планира да закупи операционната система QNX от компанията Harman International. Не е ясно за каква цена ще бъде поглъщането, но е ясно, че това ще се случи в следващите 40 дни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари