Европа не трябва да бърза със забраната на двигателите с вътрешно горене, а преди това трябва да създаде собствени мощности за производството на акумулаторни батерии, за да може да се конкурира с Китай.

Reuters съобщи, че въпросите, свързани с бъдещето на европейското автомобилостроене стават все по-актуални. На тяхна база много от европейските политици строят своите програми и започнаха да дават щедри обещания. Почти всички европейски държави заявиха, че ще преминат към по-екологичните електромобили и обещаха да се откажат от ДВГ. Но това може да нанесе сериозен удар върху икономиката.

Избързването с електромобилите и отказът от ДВГ ще е от полза единствено на икономиката на Китай, който заедно с Южна Корея и Япония доминира в производството на акумулаторни батерии за електромобили. Докато в Европа няма собствени заводи за производство на акумулаторни батерии, преходът към електрически транспорт ще развива само китайската икономика.

Пресмятанията показват, че европейските автомобилни производители ще трябва да заплащат от 4000 до 7000 евро за всеки произведен електромобил. По този начин Европа може да се лиши от съществено важно собствено производство, а това може да доведе до стагнация и срив в икономиката.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
4 Автори на коментарите
hellraider13AzhenМангалатаКольо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

`Ми то така, разрешават хомосексуализма, забраняват ДВГ и забраняват традиционните сортове селектирани навремето домати, в полза на модерните ГМО-сани, всичко си е по евротолерастките „принципи“.

hellraider13
hellraider13

Прав си,само за ГМО бъркаш.ГМО е забранено от евроеиовете и за тва домата е като пластмаса,ако разрешат ГМО може да ни направят 5кг домат който зрее за 3 дена ,вирее на -20 градуса и има вкус на традиционен български домат,без ГМО домата за да има фаца и да издържа 3 месеца го комбинират с старите техники за култивиране с тикви.

Мангалата
Мангалата

Е как ще има, нали трябва мангали да се обгрижват. MegaFactory 1 струва към $10млрд., колкото долу-горе дава Германия за помощи на новите еврогейци на година.

Azhen
Azhen

Ройтерс са ши**ни евреи на хранилка при петролните крале.