Reuters: Намаляването на поръчките на Huawei и спада в цените на чиповете двойно ще сринат печалбата на Samsung

2
1340

Reuters съобщи, че печалбата на Samsung за второто тримесечие на тази година може да падне над два пъти. Този съществен срив в дохода и печалбата на южнокорейския гигант се дължат най-вече на съществено намалялото търсене на чипове памет от страна на Huawei, на който САЩ наложи търговски санкции.

Аналитиците отбелязаха, че тримесечният финансов резултата на Samsung ще бъде най-ниският за последните 3 години. Възстановяване на дохода може да се очаква чак след няколко тримесечия, понеже на пазара има излишък от разнообразни памети, а и се наблюдава глобален спад в продажбите на компютърна електроника.

Засега не може с голяма точност да се прогнозира доколко ще намалеят поръчките и закупуването на чипове от страна на Huawei. Проблемът е в това, че китайският технологичен гигант е един от най-големите клиенти на Samsung, който закупува чипове памет на големи партиди. Очакванията са международните продажби на Huawei да намалеят с около 40%. Ако това се окаже истина и Huawei намали поръчките за чипове, то за Samsung Electronics няма да е лесно да намери клиенти, които да купят тези големи партиди и явно ще се наложи осезателно да намали цената на своите чипове памет. От друга страна, ако Huawei започне да продава по-малко смартфони, Samsung ще може да се изяви на този пазар и да продаде повече от своите мобилни телефони. Но това не може да покрие загубите от нереализираната памет.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Stefan
Stefan

Какви мерки ще предприемат смешници такива. Ако корейците са намерили алтернативи отдавна да са го направили. обаче излгежда, че се правят на герой като в същото време са зависими 90% от Япония както и други компании като (Apple, Asus, LG ,SK Hynix , Samsung) Хората вярват, че тези корпораци иновират обаче се лъжат много. Бих искал задкулисно да видим как стават тези технологии.

иБаси
иБаси

Палячото-Перчем забърка много ла@ната които рязко удариха вентилатора, без да му пука кой ще го отнесе, нека сега всички да си оближат раните и да наложат мощен BAN на ФАЩ, не че на реднеците ще им светне червената лампа, не и докато не си докарат поредната криза, но този път света е подготвен за техните простотии и ще го издухат мощно само те!