Revolut лансира приложение за младежите в България

2
514

Revolut, глобалната финансова платформа с над десет милиона потребители в световен мащаб, представи Revolut Junior за своите Premium и Metal потребители в България.

Новият продукт е специално създадено приложение за деца на възраст между 7-17 години.

Revolut Junior има за цел да популяризира добрите парични навици в ранна възраст в сигурна среда, където родителите могат да насърчават младите ползватели. Revolut Junior акаунт може да бъде създаден само от родител или законен настойник, който е съществуващ потребител на финтех услугата Revolut. Сметката предлага нужните инструменти за снабдяване на младите хора с финансови познания и навици, от които те ще се нуждаят, за да станат финансово независими.

Продуктът има три основни компонента:
  1. Ново приложение Revolut Junior, предназначено за деца, откъдето те могат да проверяват баланса си и да получават известия за трансакции
  2. Нова специално разработена секция в съществуващото приложение Revolut, позволяваща на родителите и настойниците да следят и управляват разходите на децата
  3. Специална Revolut Junior карта

Използвайки собствения си съществуващ акаунт Revolut, родителите ще могат да управляват паричните средства на децата си, както и собствените си такива на едно място. Това включва възможността за незабавно и директно прехвърляне на пари в сметката на детето и проследяване на налични средства във всеки момент.

Родителите също могат да получават нотификации, които да ги известяват относно разходите на детето им. Продуктът включва настройки за сигурност, които позволяват на родителя да контролира функционалностите на отделни карти, като например позволяване или забраняване на онлайн плащанията.

От Revolut също така обявиха, че планират да добавят поетапно различни функционалности към новото приложение за деца

Предвидени са функционалности, които ще дадат възможност за определяне на джобни пари, финансови задачи и цели, опции за спестявания, детайлни отчети и лимити за разходите, както и други, които ще подпомогнат развитието на финансовата грамотност у децата. Всяка функционалност е проектирана да включва както родителите, така и детето им.

„Да помогнем на децата да развият финансови умения, е приоритет за нас и ние сме радостни да лансираме този продукт в България и други страни в Европа. Разговорите за пари обикновено започват у дома и вярваме, че тези умения се придобиват малко по малко, чрез опит и с помощта на родители и настойници. Revolut Junior „расте“ заедно с децата, докато те не отговарят на изискванията за стандартен акаунт 18+. Така, след като те са независими, децата ще имат финансовите умения и грамотността, за да избегнат потенциално скъпи грешки. “ релиен Гишар, отговорен за продукта Revolut Junior

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари