Revolut стартира услуга за търговия с акции без комисионна

Kомпанията дава улеснен достъп за изцяло нова аудитория до печално ограничения, скъп и сложен фондов пазар

5
5860

Revolut, който по официални данни вече има над шест милиона потребители, току що стартира услуга за търговия с акции без комисионна в цяла Европа, започвайки с поетапно представяне на услугата на определен брой Metal картодържатели.

Притежетелите на Revolut Metal ще могат да правят до 100 мигновени безплатни сделки в над 300 компании, регистрирани на Нюйоркската фондова борса и NASDAQ

Търговията с акции ще бъде подкрепена от актуализация на цените в реално време и данни за постигнатите пазарни резултати. Сделките ще се извършват в рамките на работното време на съответните борси, което е 16:30 ч. до 23:00 ч. българско време. Revolut също така обяви, че списъкът с акции, от които потребителите могат да избират и с които да търгуват, ще расте непрекъснато.

В следващите седмици Revolut ще предостави услугата на своите Standard и Premium картодържатели. Потребителите със Standard план ще могат да извършват до три безплатни сделки на месец. Тези пък с докато Premium ще имат възможност да правят осем безплатни сделки на месец. Сделки, направени отвъд тези лимити, ще имат такса от само един британски паунд, докато годишната такса за съхранение на парични средства (annual custody fee) ще бъде само 0,01%.

Друг плюс на услугата е, че няма минимален праг за инвестиране и Revolut също така предоставя на клиентите възможност да закупят частични акции (fractional shares) за едва $1

По този начин компанията дава улеснен достъп за изцяло нова аудитория до печално ограничения, скъп и сложен фондов пазар.

Всички валутни трансакции ще се извършват в многовалутния портфейл на Revolut. Това означава, че всеки, който желае да инвестира, може да прехвърли пари от сметката си от местна валута в щатски долари, като използва обменните курсове на Revolut и възможността за автоматично превалутиране.

Revolut обяви, че ще развива услугата непрекъснато. За момента са планирани достъп до търговия с акции на компании, които prisystwat на британската и други европейски борси. Има възможност за търговия с борсово търгувани фондове (ETFs) и възможност за инвестиране през инвестиционни спестовни сметки (Stocks and Shares ISA). Revolut планира да разшири достъпа до услугата в глобален мащаб. Потребителите на Revolut извън Европейската икономическа зона ще могат да се възползват за в бъдеще.

„Това е още една огромна стъпка в мисията ни да направим финансовите услуги по-приобщени, иновативни и достъпни. Инвестирането във фондовата борса твърде дълго вече е отвъд достъпа на обикновения потребител, което води до видимо недоволство от страна на хората, тъй като те търсят ефективни начини да извлекат максимална полза от спестяванията си „

Това заяви Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut.

„За нас беше важно да се уверим, че инвестирането чрез Revolut е евтино, лесно за ползване и достъпно за всички дори ако те искат да опитат с много малки суми. Това е само началото на нашето предложение за търговия на акции. В близко бъдеще ще предоставим достъп до различни пазари и инвестиционни продукти “, добави Сторонски.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Чуденко
Чуденко

Вярно ли е че сделките сключени на борсата в Ню Йорк се облагат с данъци, за разлика от борсите в EU?

Акаунтънтъ
Акаунтънтъ

Кои борси? За валута не се облагат, ама ако имаш печалба от дивиденти – да.

Умен
Умен

Е нали имаше един българин (имигрант) който го направи това възможно преди години: да търгуваш акции без комисионна? Забогатя доста бързо, дано не са го убили евреите нещо….

Срам за България
Срам за България

Robinhood е неговата борса, още е жив, няма изтичане на данни да е убит.

Наско
Наско

Нещо регистрацията в сайта не им работи. Вече втори ден не получавам известие, че изобщо съм запитал за регистрация.