RIM платили $65 милиона обезщетение на Nokia

0
17

Още на 21 декември Research in Motion и Nokia се споразумяха по отношение на патентен спор касаещ технология на финландската компания, използвана неправомерно от страна на RIM. Тогава обаче финансовите подробности около това споразумение останаха тайна. Седмица по-късно, вече имаме малко повече яснота по въпроса.

Напомняме, че RIM се съгласиха да заплатят обезщетение под формата на едно първоначално плащане, последвано от допълнителни такси за използването на технологията на Nokia в телефоните им BlackBerry. Изглежда въпросната първоначална вноска е била в размер на $65 милиона (или около 50 милиона евро). Напомняме, че споразумението между двете компании сложи край на всички съдебни дела водещи се в САЩ, Обединеното кралство, Канада и Германия.

Това, което все още е неясно, е в какъв размер ще са гореспоменатите допълнителни такси за използването на технологията от RIM. Анализаторите обаче са склонни да вярват, че годишните такси ще са приблизително колкото първоначалната вноска, тоест, около $65 милиона. Тази прогноза се базира на вярването, че Nokia ще изискват такса от $2 – $5 за всеки смартфон BlackBerry, използващ тяхната технология.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари