RIM ще таксуват по-малко операторите за използването на BlackBerry

0
23

Нещата в Research in Motion вървят от зле на още по-зле. Последното им предизвикателство този път обаче идва от страна на телекомуникационните компании. Изглежда под техен натиск от канадската компания са решили да намалят таксите, срещу които мобилните оператори получават достъп до сървърната инфраструктура на BlackBerry.

Това е доста сериозно решение предвид факта, че същите тези такси носят на RIM повече от $4 милиарда годишно. Тези приходи са около една трета от общите, което означава, че ако те също бъдат намалени, то от компанията ще се запътят към дъното с още по-висока скорост от досегашната. И въпреки, че нито една от замесените страни не пожела да коментира тази новина, анализаторите вярват, че това ще се случи и то доста скоро.

Специалистът Пиер Ферагу, например, прогнозира, че приходите от такси ще намалеят до $2,7 милиарда до края на финансовата 2014 година, а след това – до $2,3 милиарда до края на 2015 година. Накратко, до три години те ще намалеят почти наполовина.

Спадът в тези конкретни приходи вече се усеща. В последния си финансов отчет RIM бяха посочили, че приходите им от такси за мобилните оператори вече са спаднали с 12%. От 12 до 50% не е много, особено ако информацията се окаже вярна и тези такси наистина бъдат намалени.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари