Robinhood премахна всички ограничения за закупуване акциите на GameStop и другите подобни компании

1
776

Американската онлайн услуга Robinhood за търговия с акции само преди няколко часа обяви. че премахва всички временни ограничения за търговия с акциите на всички компании, включително GameStop Corp и AMC Entertainment Holdings, ценните книжа на които изключително много се търсеха миналия месец.

Четвъртък сутринта в уеб-сайта на Robinhood се появи съобщение, че лимитът за търговия с акциите на GameStop е на ниво 500 единици за един купувач,а лимитът на AMC бе до 5500 акции. Ограниченията в търговията с акциите на другите компании бяха снети ден по-рано.

Преди това Robinhood въведе временни ограничения в своето приложение за закупуването на ценните книжа на редица компании, включително GameStop, AMC, BlackBerry, Nokia, Express Inc., понеже заради активността на група Twitter потребители, цената на акциите на тези компании рязко нарасна и големите хедж фондове, които заложиха на понижаване на цената на ценните книжа на тези компании претърпяха изключително големи загуби. Ситуацията се влоши от това, че хората започнаха да изкупуват акциите на тези доста закъсали компании с помощта на най-различни други приложения.

Миналия четвъртък акциите на GameStop и на другите компании, които последно време станаха популярни за малките инвеститори, продължиха да падат и днес вече са на своя минимум. В същото време министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън (Janet Yellen) обеща да защити инвеститорите и заяви, че регулаторните органи на финансовия пазар първо трябва да разберат какви са причините за това голямо оживление относно тези акции.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари