Rolls-Royce ще използва Google Cloud за автономните си кораби

0
306

Британската компания Rolls-Royce обяви, че ще използва технология на Google, за да подобри автоматизираните системи за регистриране на обекти в морето, което да помогне на разработваните от компанията проекти за автономни кораби. Заедно с това, сътрудничеството между двете компании се очаква и да подобри общата безопасност на плавателните съдове, които днес се използват.

Анонсът за общата инициатива беше направен в сряда по време на Google Cloud Summit в Стокхолм. По силата на договореностите между двете компании, Rolls-Royce ще се възползва от Cloud Machine Learning Engine на Google за подобряването на AI системата за класификация на околните обекти, използвана в морските съдове на британците. Rolls-Royce е един от лидерите на пазара на доставка на навигационни корабни системи, като компанията има над 4000 морски клиента, сред които и 70 компании от военния сектор. „Докато интелигентните системи за ранно предупреждение ще послужат за подпомагане развитието на автономното бъдеще, те ще могат да облагодетелстват морските системи още сега, осигурявайки по-голяма сигурност за съдовете и техните екипажи и правейки морските рейсове и дейностите, свързани с тях по-ефективни“, споделя вицепрезидентът за корабно управление към Rolls-Royce Карно Теновуо, цитиран от Silicon.

Rolls-Royce споделя, че ще използва Google Cloud за създаването на модели, използващи машинно обучение, които ще могат да обработят и използват големите и разнообразни информационни масиви, създадени от британската компания.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари