Водещият облачен CRM доставчик Salesforce планира придобиването на платформата за бизнес комуникация Slack, предава Reuters, позовавайки се на източници, запознати с бизнеса на компанията.

Една подобна сделка би облагодетелствала и двете страни с оглед на това, че Salesforce постоянно търси нови начини за разширяване на портфолиото си от услуги, които предоставя на своите клиенти, докато Slack се опитва да запази своите позиции във време на засилено ползване на програмите за отдалечена комуникация по време на COVID кризата и все по-нарастващото влияние на нейните конкуренти, най-вече Microsoft и тяхната собствена платформа Teams. В началото на тази седмица, дяловете на Slack се търгуват на борсата на цена от $29.57 – далеч по-ниско от онези $42 за дял, регистрирани при тяхната най-висока стойност в първия ден от излизането на компанията на борсата. Според информацията на Reuters, Salesforce ще използва кеш за закупуването на Slack, а не свои акции в качеството им на платежно средство.

Според източниците на медията подобна сделка, ако бъде сключена, може да се обяви още преди изнасянето на доклада за финансовото представяне на Salesforce за тримесечието на девети декември. Както Slack, така и Salesforce са отказали коментар по изнесената от Reuters информация. По данни на компанията за анализ Sensor Tower, приложението на Slack е инсталирано близо 12.6 милиона пъти през тази година – увеличение с близо 50% в сравнение с миналата година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари