Salesforce се пробва да осуети придобиването на LinkedIn от Microsoft

0
49


Доставчикът на CRM софтуер Salesforce прави опити да осуети придобиването на бизнес мрежата LinkedIn от Microsoft, предава „Ню Йорк Таймз”.

Както ви съобщихме в началото на това лято, Microsoft обявиха намерението да придобият LinkedIn за внушителната сума от $26 млрд. Изданието съобщава, че компанията се е обърнала към европейските регулатори с искане за блокиране на сделката с довода, е тя противоречи на антимонополното законодателство и ще даде на Microsoft „неправомерно конкурентно предимство”. Изданието се позовава на собствени източници, пожелали да запазят анонимност.

По-рано тази година, главният юридически съветник към Salesforce Бърк Нортън заяви, че ще неговата компания има намерението да оспори законността на сделката, както във Вашингтон, така и в Брюксел. Ходът на Salesforce да се обърне първо към еврочиновниците изглежда логичен, вземайки предвид своеобразния кръстоносен поход, който Брюксел поде към големи американски компании, между които личат имената на Google, Apple и Microsoft.

„Придобиването на LinkedIn от страна на Microsoft заплашва бъдещето иновациите и конкуренцията”, заяви за пресата Нортън. „Чрез поемането на контрол над уникалната база на LinkedIn от над 450 милиона професионалисти, Microsoft ще ограничи достъпа на конкурентите им до тези данни и по този начин ще получи неправомерно предимство”. Брюксел вече е започнал разследване на ситуацията, консултирайки се със засегнатите от сделката други компании. Bloomberg от своя страна заявява, че Microsoft все още не е изпратил сделката за одобрение от европейските регулатори. Компанията заяви по-рано тази година, че смята да го направи през ноември. И разбира се, Salesforce имат в предвид нещо повече от това да са страж на антимонопола. Самите те се пробваха да придобият социалната бизнес мрежа, но тя се оказа голяма хапка за тях. За самите Microsoft няма място за притеснение. Те заявиха, че не очакват проблеми нито от Брюксел, нито от Вашингтон, като според плановете им, сделката ще бъде затворена още в края на настоящата година.

„Salesforce може би не са наясно със ситуацията, но сделката вече получи „зелена светлина„ в САЩ, Канада и Бразилия. Ние имаме намерението да продължим да работим по това да намалим цените на CRM пазара, в който Salesforce са доминираща фигура, искайки по-високо заплащане от клиентите си”, заявиха от Microsoft в отговор на нападките от Salesforce.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари