Samsung апелира в полза на Galaxy Tab, но съдията отхвърли искането

1
17

Samsung апелира за сваляне на съдебната забрана над продажбата на Galaxy Tab 10.1 и не пожъна успех.

Калифорнийският съдия Луси Кох отхвърли молбата забраната да бъде оставена висяща заради апела, като част от решението ? да подкрепя епълската молба, която от своя страна следва твърдението, че таблетът на Samsung нарушава патенти на iOS устройствата.

Корейският гигант апелира за премахване на съдебната заповед за забрана, за да може да продължат продажбите на таблетите и в Щатите. Отхвърлената молба постави компанията в несигурна позиция. В миналото Samsung променяха таблетите си, за да избегнат забрана над всичките си продажби, но все още предстои да видим, дали делото ще стигне до там.

Текущата патентна война между двата гиганта доведе до забрани за Samsung в някои части на света. Компанията се съгласи да спре продажбите на Galaxy Tab 10.1 в Австралия миналия август. В Европа Германският съд възрази срещу устройството, принуждавайки корейците да представят преработената версия Galaxy Tab 10.1N, за да не спират продажбите им.

Въпреки че Apple се опитаха да забранят и модифицирания продукт, Германският съд даде зелена светлина на Samsung да продължи да го продава.

От друга страна, Samsung се радва на спечелената битка миналия месец в Холандия, където компанията спечели съдебно постановление срещу Apple, след като се разбра, че iPad също има нарушения в патентите на корейската фирма.

Съдия Кох обърна подобаващо внимание на подходите и тактиките и на двете компании. В един момент (през октомври), когато Кох държеше в ръцете си над главата си Samsung Galaxy Tab 10.1 и iPad и помоли адвокатите на компаниите да ? кажат кой таблет кой е, според съдебния кореспондент Дан Ливайн, това „им отне немалко време.“

По-рано съдията намекна, че макар и Samsung да нарушават някои технически патенти на iPad, няма да даде предварителна съдебна забрана срещу продажбите на Galaxy Tab. Една от причините, които изтъкна, бе, че концепцията за този таблет съществува от 1994-та.

Въпреки че не стигна до пазара, таблетът на корейската компания предизвика твърдението на Apple, че патентът на дизайна на iPad е нарушен.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари