Samsung възнамерява построи в Тексас фабрика за $17 милиарда

0
677

Южнокорейската компания Samsung подобно на Илън Мъск се обърна към властите на американския щат Тексас с предложение за построяването в Остин на огромна фабрика, като проектът ще струва $17 милиарда. Компанията обещава през следващите 10 години да разкрие 1800 нови работни места, като тези хора ще имат минимална годишна заплата от $66 000. В замяна на това Samsung иска данъчни отстъпки, които в Тексас са разрешени и всяка една от тях трябва да бъде одобрена от местните власти.

Samsung разчита на 100% освобождаване от окръжните данъци през първите 20 години и 50% отстъпка от полагащите се данъци за град Остин. Освен това Samsung предлага държавата да субсидира плащането на данък сгради за имуществото на учебните заведения в окръга.

В документа с официалното предложение ясно се казва, че без тези отстъпки Samsung предпочита да осъществи този проект в Аризона, Ню Йорк или у дома в Южна Корея. Да напомним, че Samsung вече има една фабрика в Тексас. Тя отвори врати още през 1997 година и в нея работят около 10 000 служители.

Уеб изданието The Verge отбелязва, че данъчните апетити на Samsung са наистина сериозни. Интернет порталът подчертава, че Tesla например, за своята фабрика в Остин е получила данъчни привилегии в размер на общо $60 милиона.

1 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари