Samsung започва проучвания за 6G мрежи

3
1404

Да, 5G мрежите все още са налични на крайно малко места, но от Samsung искат да изпреварят събитията и вече са започнали да работят върху 6G.

В оборудването за телекомуникации, корейците все още са малък играч, но отбелязват постоянен растеж. Те се надяват той да се ускори чрез интерес към техния 5G kit. Стратегията им в момента е да се издигнат до основен конкурент на Ericsson, Nokia и Huawei, когато 6G се появи.

Работата, този блян да се материализира в реалност, започна с разширението на екипа, който се занимава с проучвания в областта на телекомуникациите. Новата организация се намира в Сеул и се казва Advanced Communications Research Center.

Пред The Korea Herald, говорител на компанията отбеляза:

„Настоящият екип в областта на стандартите за телекомуникационна технология се разширява с цел да работи върху 6G мрежа.”

Прекалено рано е да се говори за това какво ще представлява 6G в детайли, камо ли да се мисли за реализацията му. Факт е обаче, че в Северна Финландия стартира проектът 6Genesis, който ще проучва евентуалните технологии, които да надминат 5G.

За сега е изградена рамка, по която да се работи. Тъй като 5G има някои специфичности по отношение на капацитета и латентността си, ще има нужда от промени в архитектурата. Те ще дойдат с 6G, като там вече ще видим активна употреба и на изкуствен интелект. Предположенията сочат, че ще се достигнат скорости до 1Tbps.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Efix
Efix

Северна Финландия? Това отвъд Полярният кръг ли е?

Кольо
Кольо

„Предположенията сочат, че ще се достигнат скорости до 1Tbps.“ Това ако е общата пропускателна на канала между базовите станции, може би. Но за устройствата на клиентите е нереализируемо. Дори оперативните памети на смартфоните няма да успеят да наваксат до такива скорости още 20+ години, камо ли постоянната памет.

Yep
Yep

За какви смартфони говориш, тук става дума за връзка на влакове, гишета, самолети, коли, маратонки, шапки, климатици, бойлери, кошове за боклук, фабрики, машини и всичко това ще са му необходими подобни капацитети за общо ползване. Интернет не е компютър + телефон, последните две може и да се слеят и дори изчезнат в следващите десетилетия, защото интерфейсите с интернет ще бъдат част от самите нас и света около нас. Чети за индустриалната революция, не мисли статично.