Samsung за първи път изпревари Fitbit по обем на продажбите на носима електроника

0
51

През първото тримесечие на 2017 г., Samsung Electronics се намираше на второ място на световния пазар на носимата електроника, а сега за първи път изпревари Fitbit в САЩ, съобщава Yonhap News, позовавайки се на данни от Strategy Analytics. Сред факторите, спомагащи за успеха на Samsung, анализаторите назовават популярността на смарт-часовника Gear S3.

Според оценките на експертите, за периода януари-март, делът на Samsung е бил 12,8% от глобалния обем на продажбите на носима електроника, а делът на Fitbit е бил 12.2%. Лидерството на пазара е запазила Apple с показател от 53%.

Експертите отбелязват, че Fitbit се е подала на натиска на Samsung заради спада в търсенето на техните фитнес-тракери и закъснялото усвояване на развиващата се категория „умни“ часовници. Също така, анализаторите добавят, че за подема на корейския производител на пазара на носимата електроника е помогнал смарт-часовника Gear S3.

Часовниците Samsung Gear S3 се радват на високо търсене, благодарение на широкия набор от функции: поддръжка на мобилни плащания и GPS, подобрения ресурс на батерията и т.н.

От гледна точка на доставките, според анализатори делът на Apple е 16%, китайската компания Xiaomi е на втора позиция с показател от 15,5%, а Fitbit затваря челната тройка с резултат от 12,3%.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари