6.8 C
София

Samsung изпревари Apple в мобилния уеб трафик по целия свят

Най-четени

За първи път Samsung надмина Apple в световен мащаб спрямо мобилния уеб трафик. И не само това – браузърът на Google – Chrome – надделя над Internet Explorer на Microsoft за първи път в Щатите.

Последните данни идват от анализаторската фирма StatCounter, която изобрази в графики промените в цифрите между различните устройства, операционни системи и браузъри през последната година и по-специално през периода юли 2012 – юли 2013 година.

Преди 12 месеца Nokia водеше в света по интернет трафик, въпреки че през февруари Apple ги изпревари. Въпреки това, през юни тази година Samsung (с 25,47% дял) пребори както Apple (25,09%), така и Nokia (21,96%), и поведе на първото място. Тези цифри са за мобилния трафик в цял свят, но в САЩ и Обединеното кралство Apple остава лидерът, поне според StatCounter. И все пак, както виждате от графиката по-горе, позицията на Samsung може да не е за дълго.

През май 2012-та StatCounter докладва, че Chrome е вече на първо място по интернет трафик в световен мащаб. Това до скоро не беше така за Щатите, но миналия месец браузърът на Google за първи път успя да пребори този на Microsoft в Америка. Chrome държи 34,02% дял (от 23,84% преди 12 месеца) в сравнение с 32,46% за IE (от 40,89%).

Тук можете да видите целия доклад на StatCounter в PDF формат.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини