Samsung и LG контролират почти 50% от световния пазар на телевизорите

4
817
През първата половина на 2018 г. южнокорейските производители Samsung Electronics и LG Electronics контролираха почти половината от световния пазар на телевизорите, съобщава Business Korea, позовавайки се на скорошен доклад на анализаторската компания IHS Markit.

Според експертите, през януари-юни 2018 г. на глобалния пазар са доставени над 99 милиона телевизора, което е със 7,9% повече от миналогодишния показател – 91,76 милиона единици. Сред факторите, провокиращи ръста в доставките, анализаторите посочват големите спортни събития през 2018 г.: зимните Олимпийски игри и световното първенство по футбол в Русия, както и Азиатските игри в Джакарта.

Samsung остава най-големият TV-производител вече в продължение на 48 последователни тримесечия. През април-юни 2018-та, пазарният дял на лидера възлиза на 29%. Предоставените от анализаторите цифри от последните години означават, че Samsung твърдо запазва своите позиции. Така, през третото тримесечие на 2006-та, делът на разработчика е 29,6%. Сегашният тримесечен резултат на Samsung се превърна в най-добрия от октомври-декември 2014-та година, когато индексът достигна 30,4%.

Специалистите свързват успехите на Samsung със силните му позиции в сегмента на Телевизионните устройства със свръх голям размер и ултра-ясна картина. По-специално, в категорията телевизори от премиум ниво с цена от 2,5 хиляди долара за бройка, Samsung е предоставил 43,8% от общия обем на доставките, а на пазара на свръхголеми модели с диагонал от 75 инча и по-големи, разработчикът е доставил приблизително 58%.

Сред първите три водещи TV-производителя се нареждат компаниите LG Electronics и Sony, чийто пазарни дялове са съответно 17,5% и 9,7%, а сред китайските брандове начело застават Hisense (5,7%) и TCL (5,6 %), с които се затваря челната петорка.

Сумарният пазарен дял на Samsung и LG, от IHS изчислиха, че съставлява 46,5%. Това са значително по-добри резултати от предходните две години: през 2017-а и 2016-та съответния показател е бил на нивото от 41,1% и 41,6%. Също така от TCL отбелязват, че пазарните дялове на най-близките конкуренти в лицето на Sony и Hisense през изтеклата половина леко са намалели.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
3 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Четящ новините
Четящ новините

Преди световното отидохме с приятел да си купи нов TV. Имаше пари за 32-ка и се спря на Samsung. Въпроса е че Samsung, Sony и LG предаваха кристално, а други марки правени в Турция, отново ужким Ful HD като Toshiba, Telefunken, JVC, картината им бе…едно ниво надолу. С просто око се виждa как предаваха. Големите играчи са си големи.

Qwe
Qwe

Или пък, настройват картината на останалите, да е по-гадна, заради по-голям процент 😉

Радо
Радо

Явно всички продавачи по целия свят настройват картината на останалите да е по-гадна ! Хахаха. Това е като някаква глобална супер-конспирация!

pix3l
pix3l

Те тук перковците са големи почитатели на конспиративните теории.