fbpx
16.8 C
София

Samsung и LG продължават да доминират на пазара на телевизорите и да увеличават продажбите на OLED

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Анализаторската компания Omdia разказа за показателите на глобалния телевизионен пазар през първото тримесечие на тази година. Според изследователите през този период пазарът е намалял с 6,3% в парично изражение до 25,675 милиарда долара и с 4,3% за единица до 49,07 милиона телевизора. Доминиращите позиции все още са заети от Samsung и LG.

Samsung Electronics, която е лидер на пазара от 16 години, има пазарен дял от 32,9% по отношение на приходите и 22,5% за единица, според Omdia. През първото тримесечие продажбите на OLED модели от всички производители възлизат на 3,3 милиона бройки, което е с 23% повече спрямо същия отчетен период на миналата година, а делът на Samsung тук е 76% от общия обем.

В сегмента на 75-инчовите телевизори Samsung представлява 40,7% от пазара по отношение на продажбите, което е повече от продажбите на следващите три лидера взети заедно. В сегментите на 80 инчовите устройства и от $2500 делът на Samsung е съответно 48,1% и 49,3%.

LG Electronics бързо увеличава доставките на OLED телевизори до 926 600 единици, което е 17% повече спрямо първото тримесечие на миналата година. Общите доставки на OLED и LCD телевизорите на компанията възлизат на 6 193 600 броя.

На световния телевизионен пазар LG представлява 17,7%, делът на OLED телевизорите от всички производители на световния пазар се е увеличил с 24,7% (1 486 000 броя) в сравнение с първото тримесечие на миналата година, а доставките на LCD-телевизори са намалели с 5%. Пазарният дял на OLED на LG се е увеличил с 62,2% през първото тримесечие.

През същия период делът на всички южнокорейски производители на пазара на телевизорите, по отношение на продажбите е 50,6%, докато Китай, който се превърна в основен конкурент през последните години, е само 25,9%.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини