Samsung и Universal Display подписаха споразумение за технологията PHOLED

0
23

Подразделението на южнокорейската корпорация Samsung – Samsung Mobile Display – и компанията Universal Display обединиха усилията си по проект за разработка и производство на OLED дисплеи с ултраниска консумация на енергия. Двете компании подписаха споразумение, съгласно което Samsung получава възможност да произвежда и използва в своите устройства разработената от Universal Display технология PHOLED.

Технологията за фосфоресциращите органични светодиоди се отличава с по-ниска консумация на енергия – такива панели използват четири пъти по-малко електоенергия в сравнение с конвенционалните OLED панели. Технологията PHOLED е била готова за комерсиална употреба още през 2003 година. Според специалистите на Universal Display, оттогава те значително са я усъвършенствали, излизайки извън пределите, които преди са били считани за теоретични граници.

По силата на лицензионно споразумение Universal Display предоставя на Samsung правото за производство на устройства с фосфоресциращи OLED дисплеи. Освен това, компанията Samsung се е съгласила регулярно да поръчва от Universal Display минимален брой материали и компоненти, необходими за производство на лицензионните продукти. Договорът е валиден до 31 декември 2017 година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за