Samsung купиха производителите на SSD Nvelo

0
14

Samsung Electronics са в процес на финализиране на сделка за закупуването на компанията-производител на SSD Nvelo. Централният офис на Nvelo се намира в Санта Клара, Калифорния, а основният продукт, който произвеждат са ново поколение SSD драйвове. Продуктите им се продават както на потребителския, така и на бизнес пазара.

Nvelo е само на две години и няма голям опит на пазара. Въпреки това, присъединяването им към Samsung със сигурност ще бъде от полза за корейския гигант, които ще получат възможност да увеличат портфолиото си от продукти свързани със съхранението на файлове. Samsung, също така, биха могли да използват технологиите на Nvelo, за да увеличат паметта и възможностите на смартфоните и таблетите си.

Подробностите около сделката не са известни. Знае се само, че целият персонал на Nvelo ще се премести в Samsung.

Напоследък корейската компания упорито се опитва да разнообрази продуктовото си портфолио. По-рано тази година те започнаха да произвеждат DRAM чипове за мобилни устройства. Говори се дори, че са инвестирали между 3 и 4 милиарда долара в създаването на фабрика в американския град Остин, където ще произвеждат ново поколение процесори.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари