Samsung към Apple: iPhonе беше просто вдъхновение

2
23

В откриващата си реч в последната съдебна битка, разразила се между Samsung и Apple, Samsung обобщи аргументите си с доста благосклонен тон.

Компанията, обвинена в нарушение на патенти и плагиатстване от Apple, каза:

„iPhone беше вдъхновяващ продукт за всички. Да почерпиш вдъхновение от продукт се нарича конкуренция. Не плагиатство.“

Преди известно време епълският адвокат Харолд Макелини изказа твърдението, че действието от страна на Samsung да премине към тъчскрийн телефони, подобни на iPhone, не е съвпадение. „Когато клиентът види електронно устройство с такива характеристики, той си мисли, че вижда продукт на Apple“, каза той.

Адвокатите на Apple също така твърдят, че фирмените документи на Samsung ще разкрият решението на компанията да премине към тъчскрийн сферата. Но Samsung възрази, че това не потвърждава нарушение на епълските патенти и посочи, че самата Apple е почерпила вдъхновение от идеите за дизайн на Sony.

Делото в Сан Хосе е едно от няколко провеждащи се по света в момента, като двата технологични гиганта се борят за това чии патенти са по-редни. В хода на битките Apple каза, че иска обезщетение от Samsung от поне 2,5 млрд. долара за каквото и да било споразумение.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари