fbpx
-0.2 C
София

Samsung: Не говорете лични неща пред телевизорите ни

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Samsung потвърди, че „умните” телевизори на компанията са настроени по подразбиране да слушат всяка дума на потребителите си. Сега вече компанията и отправи предупреждение към хората, притежаващи подобни устройства да не разкриват конфиденциална информация, докато се намират в близост до устройствата, тъй като те ще прихванат всяка реч в близост до тях. Разбира се не е само това, телевизорите могат да споделят информация, включително и лични разговори и подробности не само със Samsung, а и с трети страни, с които южнокорейската компания има договорености.

Съобщението идва, след като Шейн Харис от The Daily Beast се е натъкнал на смущаващ ред от официалното споразумение за използване на технологията за използване на личните данни: „Моля, имайте предвид, че ако думите, които изговаряте съдържат лична или друга конфиденциална информация, тя може да стане част от прихващаните и изпращаните на трети страни данни”, гласи част от декларацията за поверителност на данните на смарт телевизорите на компанията.

Samsung поясни, че, ако потребителят се е съгласил да ползва гласовата услуга, данните от гласа му се предават от Samsung на трети страни. Независимо от това, компанията държи на това, че не задържа или продава гласовите данни. Изглежда, че тя се предава на трета страна, а именно Nuance Communications, Inc.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини