fbpx
17.8 C
София

Samsung няма да може да продава таблетите Galaxy Tab 10.1 в Австралия

Най-четени

Компанията Apple спечели днес още една победа в борбата с корейския производител Samsung Electronics, след като федерален съд в Австралия потвърди временната забрана за продажбата на таблета Galaxy Tab 10.1 на австралийския пазар. Днес съдия Анабел Бенет произнесе решение, съгласно което продуктът на Samsung няма да може да се продава в Австралия, тъй като използва редица технологии, правата върху които принадлежат на Apple. От самата Apple твърдят, че досега корейската компания без разрешение е използвала в Galaxy Tab 10.1 някои технологии, прилагани изключително в iPad.

Очаквано, от Samsung от своя страна обявиха, че най-вероятно ще обжалват решението. Корейският производител също така обещава да подаде нови насрещни искове, като твърди, че Apple нарушава патенти за безжични технологии на Samsung. Потенциално предметът на тези искове може да засегне и пазара на мобилни телефони, предполагат юристи.

„Разочаровани сме от това решение и ще търсим законови средства за възможно по-нататъшно развитие на ситуацията. Ние ще продължим да отстояваме своите авторски права срещу тези, които нарушават патенти на Samsung и безплатно използват наши технологии“, се казва в изявление от южнокорейската компания.

През миналата седмица Samsung обяви, че ще се опита да спре продажбите на смартфона iPhone 4S на редица европейски пазари, и по-конкретно в Италия и Франция. Повод за това може да стане твърдението от страна на Samsung, че iPhone 4S нарушава правата на азиатския производител върху технологията 3G.

Тези съдебни спорове са част от широкомащабна международна битка, водена и в САЩ и Европа. Решението, произнесено в Австралия, повтаря постановеното от германски съд преди няколко седмици. В допълнение, Apple и Samsung възнамеряват да започнат съдебни спорове и в азиатския регион, в частност в Япония и Южна Корея.

Според оценки в доклада на банката Credit Suisse за месец юни, Apple е продала в Австралия около 500 000 броя iPad. Сега адвокатите на Samsung твърдят неофициално, че след двете забрани на австралийските съдебни инстанции перспективите за търговски успех на Galaxy Tab на местния пазар са сведени почти до нула. От друга страна, Samsung все още доста успешно продава в Австралия смартфоните от семейството Galaxy.

От южнокорейската компания не пропуснаха да припомнят, че са модифицирали софтуера на смартфоните Galaxy, така че за тях да не се отнася повече забраната за продажба в Холандия, където съдът счете, че смартфоните на Samsung нарушават патенти на Apple. Обновените версии на смартфона ще се появят на пазара в страната по-късно този месец. От Samsung заявиха, че ако е необходимо, подобен подход ще бъде използван и на други пазари.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Huawei Watch GT 4 – среща на модата и иновациите около вашата китка

Съвсем не изненадващ е фактът, че  Huawei разполага с една от най-мощните екосистеми, когато става въпрос за носими устройства. Всяка година компанията обогатява своята...

Подобни новини