Samsung обвиниха Apple, че са повлияли решението на няколко експерта

2
16

Днес започва втората седмица от патентното дело между Samsung и Apple, но решението на съда изглежда като химера. Всъщност, спорът между двете компании се задълбочава все повече и повече. Последното нещо, което научихме е, че съветникът на Samsung Катрина Хауърд е обвинила Apple в повлияване на решенията на няколко експерта, въвлечени в делото.

Хауърд твърди, че адвокатите на Apple тайно да се срещнали с въпросните експерти, за да ги убедят да дадат различни показания от тези, които дали веднъж вече пред съда. Един от докладите на експертите беше финализиран още на първи август. В него се заключаваше, че Apple нарушават три патента на Samsung свързани с 3G технологии. Днес, в 10 часа следобед австралийско време обаче е бил предоставен нов вариант на същия доклад, в който двама от експертите вече са с променено мнение относно патентния спор.

Хауърд заяви, че Samsung са напълно сигурни поне за една от тайните срещи между Apple и един от експертите, въпреки че в доклада има не едно, а две променени становища по въпроса. Тя посочи, че такива поправки в доклади в последния момент не трябва да се правят и помоли съда да призове експертите отново, за да обяснят защо са променили мнението си.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари