Samsung обвини Apple в лицемерие

1
172

Патентните страсти отново се нажежават – Samsung и Apple се обвиняват взаимно в смъртни грехове и се подготвят за нова серия съдебни битки. Наскоро американската корпорация заяви, че южнокорейският й конкурент трябва да заплати по $ 31 за всяко продадено устройство от линията Galaxy, копиращо според твърденията iPhone и iPad. Сега Samsung нанесе ответен удар, като обвини съперника си в лицемерие.

Корейският производител твърди, че Apple е пуснала на пазара първия си смартфон почти 20 години, след като компанията Samsung е започнала да разработва технологии за мобилни комуникации, пише ресурсът SlashGear. „Те не биха могли да продадат нито един iPhone без нашите патентовани технологии“, уверени са опонентите на американската корпорация.

Освен това от Samsung смятат, че елементите от дизайна на първия си смартфон Apple е взаимствала от Sony. Както отбелязва корейският производител, през февруари 2006 г., една година преди анонса на iPhone, достояние на Apple са станали секретни разработки на японските дизайнери. Предполага се, че като друг източник на вдъхновение за създаването на първия iPhone са послужили корейски инженерни достижения, тъй като през лятото на 2006 година компанията Samsung е пристъпила към разработване на телефон с правоъгълна форма и заоблени ъгли, оборудван с голям сензорен екран и един физически бутон на фронталния панел. Корейският производител заяви още, че именно Samsung е създал потребителския интерфейс с мрежа от икони.

Според Samsung, концернът Apple е успял да пробие в телекомуникационния бизнес благодарение на своите сегашни конкуренти. От компанията подчертаха, че и досега в iPhone и iPad се използват произведени от Samsung компоненти като RAM, флаш памет и процесор. Южнокорейският производител заяви още, че неблагодарните американците дори не са пожелали легално да използват 3G-технологията съгласно условията на патентно крос-лицензиране.

Чии аргументи в крайна сметка ще се окажат по-убедителни, ще реши съдът.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари