8.6 C
София

Samsung обещава 5G оборудване към 2020 година

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Корейската компания Samsung Electronics обяви, че разработва съвкупност от ключови технологии за безжични мрежи от пето поколение 5G. Samsung планират продажбите на комерсиално оборудване за 5G да започне към 2020 година. Представители на компанията разказват, че новата безжична технология ще позволи на потребителите да предават и приемат Интернет-данните значително по-бързо, в сравнение със сегашния LTE формат. С помощта на 5G, изтеглянето на един цял стандартен HD филм ще продължи около 1-2 секунди.

Samsung разказва, че с помощта на новата платформа, потребителите ще могат да теглят информация от Мрежата със скорост от „десетки гигабайти в секунда“, срещу 75 Mb/s за 4G LTE мрежи.

Неотдавна компанията успешно тества експериментално оборудване, работещо в честотния диапазон 28 GHz и е достигнала скорост на предаване на данните от 1 Gb/s по безжичен канал. За да повиши ефективната скорост на приемане и предаване на информация, Samsung е поместила в един физически предавател 64 миниатюрни антени, всяка от които работи със собствена порция от данни. Процесорът и мрежовата логика извършват съединяването на получените от различните антени данни в единен поток.

Към днешен ден, регулаторните органи на Китай и Европейския съюз се занимават с точното определяне на честотния диапазон за 5G мрежите. Окончателните комерсиални версии на 5G оборудването трябва да се появят през 2020 година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини