Samsung откри музей на иновациите

0
16
В чест на своята 45-та годишнина компанията Samsung откри музея Samsung Innovation Museum, в който са изложени около 150 експоната. В пететажната сграда в южнокорейския град Сувон са разположени три основни изложбени зали. В една от тях – Age of Inventors – са показани оригинални модели на изобретения на Томас Едосон, Грейъм Бел и Майкъл Фарадей.


В допълнение, в музея са представени различни продукти, създадени от инженерите на AT&T, Siemens, Philips, NEC и други компании. В залата Age of Industry Innovation освен устройства, излезли от заводите на Samsung, могат да бъдат видени и продукти на конкурентите на корейския гигант. В третата зала, Age of Creation, са изложени решения за бизнеса (B2B), а също така се разказва и за платформата Samsung Smart Home. Последната отразява визията на корейската корпорация за бъдещето на така наречените „умни домове“.


На приземния етаж на музея е разположена залата Samsung History Hall, в която се разказва историята на чебола (южнокорейска форма на финансово-икономически групировки).


Както отбелязва The ​​Verge, новооткритото съоръжение не е традиционен музей, а представлява по-скоро разширен шоурум.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за